Luchtzuiverende werking Daikin airco’s

De corona pandemie heeft ons geleerd dat virussen makkelijker verspreiden binnen, in weinig geventileerde ruimtes. Hoewel een airco vooral gebruikt wordt om te koelen en te verwarmen, zijn de meeste Daikin airco’s uitgerust met geavanceerde luchtreinigende filters. Deze luchtzuivering gebeurt gewoon wanneer je jouw kamer aan het koelen of verwarmen bent.

Er zijn 4 types filters voor luchtbehandeling:

  1. Een flash streamer: door het afvuren van elektronen worden chemische reacties met luchtmoleculen in gang gezet. Deze chemische reacties breken allergenen en virussen af en reinigen de lucht.
  2. Een titaniumapatiet filter: neutraliseert vieze geurtjes van bvb. tabak en huisdieren en absorbeert en deactiveert virussen, allergenen en bacteriën.
  3. Een zilverfilter: vooral nuttig om pollen en huisstofmijt uit de lucht te zuiveren.
  4. Een luchtfilter: deze filter vangt stofdeeltjes op en beschermt de binnenkant van de airco. Het luchtfilter kan je zelf reinigen met een speciale onderhoudsspray.

De flash streamer vind je terug bij de Daikin Stylish en Perfera. Het titaniumapatiet filter en het luchtfilter zitten standaard in alle residientiële airco’s, terwijl het zilverfilter werd toegevoegd aan de Daikin Comfora, Perfera en Emura.

Onderstaand filmpje legt perfect uit hoe al deze filters werken in het nieuwe Daikin Perfera model.

Contacteer ons

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.