De beste warmtepomp voor jou

Ontdek de energiezuinige oplossing voor verwarming en sanitair warm water. We bieden de perfecte oplossing voor elke situatie, zo kan jij het ganse jaar door genieten, zonder zorgen.

Futureproof

Warmtepompen halen hun energie uit een natuurlijke bron: de omgevingslucht of de bodem. Op die manier zijn ze onafhankelijk van fossiele brandstoffen zoals aardgas, en dat maakt van een warmtepomp de verwarmingsinstallatie van de toekomst! Er zijn verschillende types warmtepompen, we adviseren je graag bij je keuze.

Lucht/water warmtepomp op lage temperatuur

Deze warmtepompen zijn ideaal voor nieuwbouwwoningen, ze worden meestal gecombineerd met vloerverwarming en/of convectoren. Je kan kiezen uit een wandmodel of een vloermodel, al dan niet gecombineerd met een boiler of zonneboiler.

Lucht/water warmtepomp op hoge temperatuur

Warmtepompen op hoge temperatuur zij ideaal voor renovatieprojecten, ze kunnen namelijk aangesloten worden op (bestaande) radiatoren door de hoge temperatuur van het water. Ook kan je kiezen tussen een wandmodel of een vloermodel, al dan niet gecombineerd met een (zonne)boiler.

Hybride warmtepomp

Als je gasketel aan vervanging toe is en je woning werd voor 2005 gebouwd, dan is een hybride warmtepomp vaak het beste van 2 werelden. Op de koudste dagen verwarm je vooral op gas. Is het boven de 5° dan kan je bijna volledig elektrsich verwarmen met de warmtepomp. Ook voor de hoge temperaturen die radiatoren soms nodig hebben, is deze hybride de beste keuze. 60% minder gasverbruik zonder verlies van comfort.

Geothermische warmtepomp

Een geothermische warmtepomp haalt zijn energie uit het grondwater. Via een warmtenet of verticale boringen gebeurt de warmteuitwisseling tussen het grondwater en de binneninstallatie. Er is dus geen buitenunit. Dit type warmtepomp haalt de beste COP-waardes, maar is ook veruit de duurste oplossing. Voor heel grote villa’s of verkaveling waar meerdere huizen van hetzelfde warmtenet gebruik kunnen maken, is dit een energiezuinige optie.

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is de ideale energiezuinige en duurzame oplossing voor sanitair warm water. De beperkte kap- en breekwerken maken dit toestel heel geschikt voor de vervanging van een oude elektrische boiler. Er zijn verschillende groottes beschikbaar, waardoor er voor elk gezin een geschikt toestel is.

Benieuwd wat een warmtepomp kost?

Onze online simulator gaat na welk type warmtepomp het beste past bij jouw noden en stelt een aantal opties voor die je klaar en duidelijk met elkaar kan vergelijken.

Al onze toestellen

Warmtepompen zijn er in verschillende soorten en afmetingen. Er is een oplossing voor elke situatie, we maken je graag wegwijs welk toestel best past bij jouw situatie. We werken met dé referentie in de markt: Daikin. Betrouwbaar, energiezuinig, fluisterstil en ingenieus.