fbpx

Daikin Altherma 3 R Hybrid

Gas en warmtepomp in één

De Daikin Altherma 3 R hybrid is een hybride warmtepomp die bestaat uit een gas- en lucht/water warmtepomp module. Binnen zit dit toestel eruit als een klassieke gasketel, maar je hebt buiten ook een buitenunit (warmtepomp). Deze oplossing is uiterst geschikt ter vervanging van een bestaande gascondensatieketel in een minder goed geïsoleerde woning, verwarming op oudere radiatoren of een zeer grote woning.

Je kan op het toestel instellen wat de eenheidsprijs is voor gas en elektriciteit. Op basis van het gevraagde vermogen en de buitentemperatuur bepaalt de Daikin Altherma 3 R Hybrid dan zelf welke energiebron het meest geschikt is. In de praktijk ga je meestal boven de 5°C puur op elektriciteit verwarmen (warmtepomp) en tussen 5 en -5°C op een mengeling van gas en elektriciteit. Als het echt hard vriest, is gas nog steeds de meest rendabele energiebron.

In veel gevallen is de doorsnee Vlaamse woning die voor 2000 werd gebouwd niet echt geschikt voor een lucht water warmtepomp. Er bestaan Daikin lucht/water warmtepompen op hoge temperatuur, maar het verbruik ervan loopt snel op (lage COP-waardes). Een hybride warmtepomp is vaak het beste van twee werelden: stevige reductie van het gasverbruik waarbij een groot deel van het jaar op elektriciteit kan verwarmd worden, zonder verlies van comfort in de koudste wintermaanden.

Plus- en minpunten

  • De hybride warmtepomp kiest zelf de gunstigste energiebron
  • De beste oplossing voor woningen van voor 2000
  • Verwarming en sanitair warm water in één
  • Verbruik 66% minder gas
  • Je kan gas niet volledig uitschakelen
  • De gasmodule moet verplicht om de 2 jaar onderhouden worden

Beknopte specificaties

Beschikbare capaciteitentot 32kW
Energieklasse tot A++
COP bij +7°tot 4,45
Afmetingen binnenunit (cm)90 (h) x 45 (b) x 40 (d)

Beschikbare capaciteiten
tot 32kW

Energieklasse
tot A++

COP bij +7°
tot 4,45

Afmetingen binnenunit (cm)
90 (h) x 45 (b) x 40 (d)

Meer info?

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.