fbpx

Daikin Altherma 3 H HT W

Wandmodel

De Daikin Altherma 3 H HT W is een krachtige lucht/water warmtepomp op (middel)hoge temperatuur: met temperaturen tot 65° kan je perfect je bestaande radiatoren voeden. Met vermogens van 8 tot 18kW kan deze krachtpatser zelfs de grootste woningen verwarmen. Het verschil met het vloermodel is dat deze warmtepomp geen ingebouwde tank voor sanitair warm water heeft. Als je een groot gezin hebt of als je zonnecollectoren of hout wil gebruiken om een externe tank voor warm water te verwarmen, is dit vloermodel de geknipte oplossing. Er zijn externe tanks beschikbaar tot 500l.

Als je jouw bestaande gascondensatie- of stookolieketel wil vervangen door een duurzaam alternatief, is een lucht/water warmtepomp op hoge temperatuur vaak de enige oplossing die dergelijke hoge temperaturen kan leveren. Een belangrijke factor is en blijft de isolatiegraad van je woning en de vertrektemperatuur van je bestaande ketel. Als je huis matig of slecht geïsoleerd is, daalt het rendement van een lucht/water warmtepomp op hoge temperatuur vrij snel. Extra isoleren, is steeds een goeie investering. Laat je eerst goed informeren door een expert vooraleer je een warmtepomp laat installeren.

De Daikin Altherma 3 H HT W is beschikbaar in een monofasige en driefasige variant. De monofasige versie vraagt een 32A zekering, wat vaak te veel is in residentiële gebouwen. Daarom raden we meestal de 3x400V versie aan die nog een tikkeltje minder verbruikt.

Plus- en minpunten

  • Geschikt voor de renovatie- en vervangmarkt
  • Kan warm water aan radiatoren leveren tot 65°
  • Uitbreidbaar met een aparte tank voor sanitair warm water tot 500l
  • Energiezuinig (tot A++ bij 55°)
  • Lagere COP-waardes als de vertrektemperatuur toeneemt
  • Enkel energetisch interessant voor goed geïsoleerde woningen met recente radiatoren
  • Grote gezinnen met 6 of meer hebben een aparte warm water tank nodig

Beknopte specificaties

Beschikbare capaciteiten (kW) Van 8 tot 18kW
Energieklasse tot A++ bij 55°C
COP bij +7° en 55°tot 2,95
Afmetingen binnenunit (cm)84 (h) x 44 (b) x 39 (d)

Beschikbare capaciteiten (kW)
Van 8 tot 18kW

Energieklasse
tot A++ bij 55°C

COP bij +7° en 55°
tot 2,95

Afmetingen binnenunit (cm)
84 (h) x 44 (b) x 39 (d)

Meer info?

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.