Split en multisplit airco’s

In de airco-wereld hoor je de termen split en multisplit airco regelmatig vallen. Een split-systeem bestaat uit 1 binnenunit en 1 buitenunit. Je kan dit systeem niet uitbreiden. Heb je nood aan slechts 1 airco, dan is een split airco de beste keuze. De Daikin Perfera en Stylish zijn populaire airco’s voor slaapkamers en woonkamers.

Een multisplit-systeem bestaat uit maximaal 5 binnenunits die worden aangesloten op 1 buitenunit en er dienen minimaal 2 binnenunits op een multisplit buitenunit te worden aangesloten. Als je de aankoop van meerdere airco’s wil spreiden over een paar jaar, raden we je aan om goed te plannen. Niet alle types binnenunits kunnen gecombineerd worden en bovendien dient de koelcapaciteit van de buitenunit voldoende hoog te zijn om de toekomstige ruimtes optimaal te kunnen koelen en verwarmen.

Via onze online simulator kan je bepalen welke airco’s je nodig hebt. Als je nood hebt aan meerdere binnenunits, is de keuze van de juiste buitenunit niet zo eenvoudig. Afhankelijk van jouw woning en situatie kan deze keuze sterk verschillen. De buitenunit bepaalt ongeveer 2/3 van de kostprijs van de toestellen. Daarom raden we steeds aan om je te laten adviseren door onze studiedienst die naar de beste oplossing voor jouw woning op zoek gaat. Contacteer ons gerust als je op zoek bent naar een betrouwbare airco-installateur.

Contacteer ons

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.