fbpx

Vraag en antwoord

Hieronder vind je antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Contacteer ons gerust indien je niet gevonden hebt wat je zocht.

 • Met welke merken werkt Hello Airco?

  We werken enkel met Daikin, dé referentie in de airco-wereld. Een betrouwbare oplossing, met de meest gunstige energielabels op de markt. Zo zijn wij zeker van ons stuk, en jij van jouw airco.
 • Hoeveel kost een airco?

  De prijs van een airco hangt af van heel wat factoren zoals de grootte van je kamer en het type model dat je kiest. Gebruik onze simulator om meteen een prijs te berekenen.
 • Kan ik met een airco ook verwarmen?

  Ja, een airco is een warmtepomp die zijn energie voor het grootste deel uit de lucht haalt. Naast koelen, kan je met een airco energiezuinig verwarmen, ventileren en drogen.
 • Mag ik een airco zelf installeren?

  Nee, in een airco zit koelmiddel dat tevens een broeikasgas is. Werken met koelmiddel is sterk gereglementeerd. De installatie van een airco mag enkel gebeuren door een gecertifieerd koeltechnieker. Hello Airco installeert jouw airco graag volgens de regels van de kunst en met erkende koeltechniekers.
 • Hoe bereken ik de koelcapaciteit van een airco?

  Bereken alvast de oppervlakte van je kamer en bepaal de plafondhoogte. In dit blogartikel kan je de nodige koelcapaciteit van jouw airco meteen online berekenen. Je kan ook meteen onze simulator invullen en dan krijg je een minuutje later een kostprijs voor een airco in jouw kamer(s) in je mailbox.
 • Is een mobiele airco even goed als vaste airco?

  Nee, een mobiele airco maakt veel lawaai, is niet zo krachtig als een vast aircotoestel en je dient nog een grote afvoerbuis door het raam te hangen. Bovendien ligt het verbruik nog hoger ook. Heel veel van onze klanten schakelen over van een mobiele airco naar een split of multisplit airco van Daikin.
 • Is een monobloc airco even goed als een vaste airco?

  Een monobloc airco is beter dan een mobiele airco, maar de split en multisplit airco’s van Daikin zijn energiezuiniger, (veel) stiller, kleiner en beschikbaar in krachtigere uitvoeringen terwijl de prijzen zeer vergelijkbaar zijn. Voor kleine woonkamers waar de koelleidingen niet naar buiten gewerkt kunnen worden, is een monobloc airco een alternatief.
 • Verbruikt een airco veel?

  Airco’s van Daikin zijn uiterst energiezuinig: de meeste modellen hebben een A+++ label en verbruiken 80 à 100kWh per jaar in koeling. Dit komt overeen met een twintigtal euro per jaar. Als je de airco als primaire verwarming gebruikt, kost het wel wat meer.
 • Moet er geboord worden als men een airco installeert?

  Ja, de koelleidingen lopen van de binnen- naar de buitenunit. Hiervoor moeten we een gat boren door je gevel of dak met een diameter van 65mm. Geen nood, we hebben hier professionele diamantboren voor en werken alles mooi dicht zodat je hier niets van ziet.
 • Wordt er veel vuil gemaakt bij het plaatsen van een airco?

  Nee, bij Hello Airco houden we van netheid. Onze boren zijn voorzien van stofafzuiging en achteraf kuisen we het weinige stof dat gevallen is mooi op. Je hoeft zeker geen meubels af te dekken of je vloer te bedekken. Wij regelen alles!
 • Hoelang duurt de installatie van een airco?

  Een airco in één kamer installeren, duurt normaal een halve dag. Airco in 2 of 3 kamers plaatsen, duurt meestal een volle dag. Moeilijkere installatie op hoogte of dakwerken kunnen langer duren. Bij Hello Airco staan we voor kwaliteit, we don’t rush things. Onze offerte is echter forfaitair: je betaalt een vast bedrag. Simuleer hier meteen de kostprijs van een airco bij jou thuis.
 • Wanneer is het beste moment om een airco te installeren?

  Een airco kan je het hele jaar laten installeren. Wil je echter koel de zomer ingaan, dan is het aangeraden om ons op tijd te contacteren. De periode november - februari is typisch rustiger. De meeste vragen ontvangen we tijdens hittegolven.
 • Is een airco plaatsen in de winter goedkoper?

  Ja. In de zomer is de vraag het hoogste en worden alle installateurs overladen met offertevragen. Bovendien worden de prijzen van de toestellen jaarlijks in maart geïndexeerd. Bestellen in putje winter kan je wel 5 à 10% besparen.
 • Heeft een airco impact op het E-peil van nieuwbouwwoningen?

  Ja, als een airco vanaf dag 1 voorzien wordt in nieuwe woning zal het E-peil verhoogd worden. Hoeveel punten het E-peil stijgt hangt af van heel wat factoren, maar reken op een 5-tal punten. Als er sprake zou zijn van belangrijke oververhitting, kan de verhoging lager liggen.
 • Wat is het verschil tussen een split en multisplit airco?

  Een split-systeem bestaat uit 1 binnenunit en 1 buitenunit. Een multisplit airco-systeem bestaat uit meerdere binnenunits die worden aangesloten op 1 buitenunit.
 • Hoe lang is er garantie op een airco?

  Hello Airco werkt enkel met de beste airco’s; daarom kiezen we voor Daikin. Een vaste en uiterst betrouwbare waarde in de airco-wereld. Standaard heb je 2 jaar garantie op onderdelen en werkuren. Registreer jouw airco op deze webpagina van Daikin en verleng de garantie met 6 maand. Wil je op twee oren slapen, dan kan je via Daikin een StandByMe contract afsluiten. Je betaalt jaarlijks 39 euro en krijgt zo 8 jaar garantie op onderdelen.
 • Heeft een airco onderhoud nodig?

  Ja, elke airco moet jaarlijks gereinigd worden en de koelleidingen dienen getest te worden op lekken en zo nodig bijgevuld te worden met koelmiddel. Hello Airco komt dit graag voor jou doen. We verkopen biologische reinigingssprays waarmee je zelf de luchtfilters kan reinigen. Als je deze maandelijks gebruikt, blijft je airco tip-top.

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten, we helpen je graag!
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.